lördag, april 22, 2017

Arthur: gathunden som lämnade djungeln och hittade hem - Mikael Lindnord & Val Hudson

"De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid - flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd - allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.

En otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. Om strapatser i djungeln och känsloladdade möten. Om multisportarnas tuffa tillvaro. Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige."

Alla läste vi nog om hunden Arthur som valde sin nya ägare i Mikael Lindnord, när han och hans lag tävlade i multisport där i Ecuadors djungler. Alla blev vi nog också berörda av de rapporter som kom, och som visade hur otroligt trofast en hund kan vara.
I den här boken får vi veta betydligt mer än vad vi kunde läsa i tidningarna, och även få veta om vilka problem det blev med att ta med Arthur hem till Sverige.
Arthur verkar vara en fantastisk vän, som såg en jämlike i Mikael och adopterade honom där i Ecuador. Ja, det var egentligen inte Mikael som adopterade Arthur, utan Arthur som adopterade Mikael och vägrade släppa honom.
Jag gläds lika mycket åt Arthur som åt Mikael, för de har verkligen funnit sanna vänner i varandra.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Mikael Lindnord & Val Hudson
Förlag: Bokförlaget Forum
Antal sidor: 254
Utgivningsår: 2016-09-14
ISBN: 9789137148731

Inga kommentarer: