lördag, mars 31, 2007

Det ska bli ett sant nöje att döda dig - Magdalena Graaf"I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut."

En skrämmande historia där Magdalena Graaf berättar sin historia kring sin uppväxt, äktenskapet med den våldsamma Jorma och om deras son. Hon berättar om misshandeln, både den fysiska och psykiska, och sin flykt bort från sitt helvete.
Det är svårt att förstå hur hon hade, och vad hon upplevde om man inte varit i samma situation själv, och det är det inte många av som har, tack och lov.


Bokfakta:
Författare: Magdalena Graaf
Förlag: Lind & Co förlag AB
Utgivningsdatum: 2006-12 (pocket)
Antal sidor: 266
ISBN: 9789185267958
Skicka en kommentar