torsdag, mars 08, 2007

Hemligheten - Wallander


"Elvaårige Johannes hittas död i en bergsskreva. Obduktionen visar att han blivit våldtagen och därefter ihjälslagen. Kriminalinspektör Stefan Lindman är vän med offrets pappa och får det otacksamma uppdraget att informera honom om mordet. Stefan ger sitt ord på att han personligen ska hålla i utredningen och att mördaren inte kommer att gå fri länge till. Stefan är i sin tur misstänkt för misshandel i samband med ett tidigare fall och i väntan på internutredningen blir han tjänstledig och bortkopplad från fallet. Men Stefan visar sig ha en högst personlig anledning att arbeta vidare. Han bär på en mörk hemlighet, en hemlighet som döljer svaret på varför han överhuvudtaget hamnade i just Ystad."

Det här är den sista Wallanderfilmen, och nu har de verkligen lyckats. Det här är en verklig fullträff. Alla spelar sina roller väldigt väl, och handlingen håller, trots att vissa delar är förutsägbara och lite tunna.
Filmen är sorglig på många sätt, inte bara pga att handlingen är kring pedofili och hur detta påverkar poliserna i Ystad. Den är också sorglig eftersom Johanna Sällström är så otroligt bra i sin rollkaraktär i den här filmen...men vi får inte glädjen att se henne vara lika bra i andra roller i framtiden.

Betyg:
5 av 5

Filmfakta:
Regissör: Stephan Apelgren
Skådespelare: Krister Henriksson , Johanna Sällström , Ola Rapace m fl.
Åldersgräns: 15 år
Realeasedatum: 2007-03-07
Skicka en kommentar