söndag, mars 18, 2007

Jag älskade honom - Anna Gavalda


"Chloé, trettiotvåårig tvåbarnsmor, älskar - eller älskade - sin man. Men han har just övergett henne för en annan. Hennes svärfar tar sig an henne och de två små flickorna över ett veckoslut på landet. Chloé upplever svärfadern som kall, sluten och patrialkalisk. Men påverkad av Chloés förtvivlan öppnar han sig för henne och berättar om de hemliga passionerna i sitt liv - hur han också älskat, och svikit.
Chloé är till en början inte särskilt intresserad av svärfaderns berättelse men så småningom berörs hon och blir både utmanad och provocerad. Det uppstår en regelrätt ordduell emellan dem och det visar sig att även en modern ung kvinna kan hysa en hel del moralism och omvända fördomar"

Det här var mitt första möte med den franska författarinnan Anna Gavalda. Jag var lite skeptisk till en början, men boken är faktiskt ganska mysig. Gavalda har använt ett väldigt poetiskt språk, som är ömsom humoristiskt och ömsom ganska bitskt.

Hela handlingen är egentligen en dialog mellan en bedragen och övergiven kvinna och hennes svärfar. Det låter inte som något spännande, oh visst, någon spänningbjuder inte boken på, men den bjuder på en resa i en mans liv...

Betyg:

4 av 5
Bokfakta:
Författare: Anna Gavalda
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 158
Utgivningsår: 2006-12
ISBN: 9789100113971
Skicka en kommentar