torsdag, mars 22, 2007

Ego Girl - Carolina Gynning"I samma ögonblick som Carolina Gynning steg in i dokusåpan Big Brother föll domen över henne: Här kom en ny bimboblondin med största möjliga silikonbröst och ett enda mål i sikte - att bli en av den nya tidens kändisar. Drygt tre månader senare steg hon ut som en superidol. Utanför Big Brother-huset stod tusentals tonårsflickor och skanderade: "Lina! Lina! Lina!" De dyrkade marken där hon gick och var beredda att försvara henne med näbbar och klor mot alla som sätter likhetstecken mellan blond och dum.

Men varför blev Carolina Gynning tonårsflickornas hjältinna? Är det ett uttryck för att dagens unga tjejer bryr sig mer om det yttre än det inre? Eller är det vi andra som är så fast i våra fördomar mot vackra kvinnor att vi dömer ut dem utan att lyssna på dem? I Ego girl berättar Carolina Gynning om sig själv. Om hur hon som 17-åring upptäcktes av en modellscout vid en busshållplats och kastades in i den internationella modellvärlden där hänsynslösa agenter inte skyr några medel för att utnyttja unga flickor. De vet att med knark och pengar kan man få tonåringar att ställa upp på det mesta.Carolina Gynning prövade hon också. Men hennes starka självkänsla och överlevnadsinstinkt höll henne alltid på rätt sida av gränsen."

Jag är en av de som på förhand dömt Gynning som ännu en bimbo. I boken berättar hon om sina ambitioner i livet, och ok, jag erkänner att jag har fått en liten annan syn på fröken Gynning, men fortfararande har jag svårt att ta henne på blodigt allvar. Inte för att hon var med i Big Brother, för det såg jag bara när det gick första gången (år 2000) så jag har inte sett henne i såpan, utan för att hon i boken berättar om alla dessa killar hon fallit som en fura för. Det är ofta hon måste påpeka hur snygga de är...tyvärr.
Hon påpekar ofta ofta att hon går sin egen väg, och inte bryr sig om vad andra tycker och tänker, men är det verkligen så? Ibland märker man att det är en ganska instabil och bräcklig tjej bakom den där fasaden...


Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Carolina Gynning & Ingrid Carlqvist
Förlag: Norstedts pocket
Utgivningsår: 2006-02
Antal sidor: 237
ISBN: 9789172637306
Skicka en kommentar