lördag, december 26, 2009

Pappersväggar - John Ajvide Lindqvist


"Ett höghus i Blackeberg kröker sig, en tullare med ovanligt gott väderkorn hittar sanningen om sitt förflutna, en man som mött döden offrar allt för att fånga den och en tvåbarnsmamma blir besatt av ett fruset lik som övergivits i en sommarstuga.Vardagen går inte alltid att känna igen i de berättelser som finns samlade i John Ajvide Lindqvists Pappersväggar. Alldeles i utkant-en av den verkliga världen finns fasan och bråddjupen; det osannolika, oväntade och otroliga. Människorna vi möter i berättelserna är de som slagit hål på pappersväggarna och stigit över på andra sidan. Inte alla lyckas ta sig tillbaka till verkligheten igen.De tio fristående berättelserna utspelas i de miljöer som läsaren känner igen från John Ajvide Lindqvists tidigare böcker. Kortromanen Sluthanteringen är en fristående fortsättning på romanen Hanteringen av odöda, där alla som undrat vad som hände med de uppvaknade döda får ett svar."

Den här boken har stått ganska länge i bokhyllan och väntat på att få bli läst. Till slut kom jag mig äntligen för att ta tag i den och läsa den.
Tyckte boken varken var bra eller dålig. Vissa noveller var bra andra tyckte jag var riktigt dåliga.
I sin helhet var det en medioker bok som inte lämnar några bestående känslor hos mig.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: John Ajvide Lindqvist
Förlag: Ordfront förlag AB
Antal sidor: 391
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789170373008

1 kommentar:

svartanova sa...

Jag läste hmm, hette den Equinox av Ajvide? i novellsamlingen Mord under julgranen igår. Då stod det att den tidigare publicerats i Pappersväggar, antar att den fanns med bland dina då. ;)