söndag, oktober 24, 2010

Karate Kid


"Nya Karate Kid är den inspirerande och actionfyllda berättelsen om tolvårige Dre Parker (Jaden Smith). Dres mamma blir omplacerad på jobbet och de tvingas flytta till Kina, bakom sig lämnar Dre livet i Detroit där han var en av de populära grabbarna. Utan vänner i det främmande landet har Dre ingen annan att vända sig till än vaktmästaren Han (Jackie Chan), som i hemlighet är kung fu-mästare. Han lär Dre att kung fu handlar om mer än bara slag och parering - det handlar om mognad och lugn. Dre inser samtidigt att han står inför sitt livs stora utmaning när han ska ta sig an sina motståndare."

Grannen hade den här filmen och vi lånade den en kväll när det inte fanns något att se på TV. Big mistake! Eller, ja, tjejerna gillade den (som jag gillade Karate jkid 1, 2 och 3 en gång i tiden) så något positivt var det väl.
Jag trodde i min enfald att det skulle vara något nytt...men nej, inte alls, det är en kopia på första filmen. Enda skillnaden är att de flyttar till Kina i den här filmen (Japan i originalet).
Nåja, tjejerna gillade filmen i alla fall...

Betyg:
2
av 5

Filmfakta:
Regissör: Harald Zwart
Skådespelare: Jackie Chan, Jaden Smith, Taraji P. Henson, Wenwen Han, Rongguang Yu, Zhensu Wu, Zhiheng Wang
Åldersgräns: 11 år
Speltid: 134 min
Releasedatum: 2010-12-08

Inga kommentarer: