söndag, oktober 24, 2010

Pocket & Påhitt - frågor och svar

Nu har alla som är med i Pocket och påhitt fått sina partners som de ska byta påse med. Jag ska byta med Bokhyllan (hon finns även här: Deliquate).
Jag har läst bloggen tidigare, men nu upptäckte jag att det var länge sedan jag var inne på den. Nu har jag varit inne och kikat lite i alla fall, och försökt komma på vem hon är som person ;).
För att underlätta (?) för henne kommer här frågor och svar om mig:

* Vilken genre eller författare gillar du bäst?
Jag läser främst kriminalromaner, men även en hel del biografier och böcker baserade på sanna händelser. En och annan ungdomsbok slinker ner och någon gång då och då blir det även en chick-lit. Även roliga och dråpliga böcker som Karin Brunk Holmqvists böcker tycker jag mycket om.
Jag har ingen direkt favoritförfattare, men har upptäckt att jag oftast läser kvinnliga författare (en slump?) och oftare svenska än utländska.

* Vilken genre eller författare är du nyfiken på?
Ingen jag kan komma på av något av det, faktiskt.

* Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..?

Jan Guillous böcker...och Ranelids, och Harlequin såklart.

* Finns det någon författare som du samlar på? Har du allt?
Jag samlar inte på böcker alls (ger bort dem direkt efter att jag läst dem). Jag har däremot läst många böcker av flera författare. Mari Jungstedts böcker har jag läst, alla utom den senaste. Inger Jalakas böcker har jag läst alla av (tror jag), och även Jonas Gardell.

* Finns det någon lista publicerad, över vad du har läst genom åren?
Japp, det finns ute i högra hörnet. Även böcker jag har i bokhyllan finns det lista på, men den är väldigt inaktuell. Det finns massor av böcker i mina bokhyllor som inte är inskrivna.

* Annat litterärt, värt att veta..?
Jag gillar att bli överraskad. Har du läst en bok som du tycker är fantastisk och som andra måste läsa (enligt dig) tveka inte att skicka den! Det är alltid lika roligt att få prova något helt nytt!

* Vad äter du för godis?
Det blir oftast choklad. Typ Plopp eller Marabou digestive är favoriterna just nu. Annars går allt utom surt ner ;).

* Naturgodis - ätbart eller inte..?
Absolut ätligt! Men inte den torkade frukten. Älskar dock apelsinchokladen och vinbär i yoghurt från Exotic snacks.

* Dricker du te eller kaffe? Favoriter? Odrickbart?
Både ock dricker jag. Kaffe vill jag ska vara starkt, svart och smaka just kaffe. Té vill jag också ska vara starkt. Dricker dock alla sorter (svart, grönt, rött och vitt).

* Hobby?
Jag virkar och stickar en del. Just nu är det amigurumis på löpande band som virkas.

* Favoritfilm?
Har ingen! Allt beror på humöret. Jag tittar gärna på rysare, thrillers, action, kärleksfilmer, komedier eller en familjefilm à la Disney eller Pixar. Allt beror på humöret som sagt.

* Favoritmusik?
Hm, jag känner mig rätt trist nu. Jag lyssnar oftast på radion, Mix Megapol och trallar med i det som spelas där. Gillar väl Miss Lee, Martin Stenmark och Lars Winnerbäck lite extra mycket.

* Stjärntecken? Favoritfärg?
Jag är fisk och gillar blått, grönt och svart väldigt mycket.

* Samlar du på något?

Nej, det gör jag inte.

1 kommentar:

Deliquate sa...

Det här ska bli kul! Din blogg har jag ju varit inne på många gånger. Vann ju en bok i en tävling här också.

Har varit med ett par gånger i bokbyten nu så det borde inte bli så stressigt att få iväg ett paket :) Tänker lite galet varje gång jag skickar något: "Nu jäklar ska påsen få vad den tål!" haha Dags att promenera iväg och köpa ett...

Kram