söndag, oktober 10, 2010

Ur havet stiger vågorna - Annika Sjögren


"På ytan är Louise Strandbergs liv en idyll. Hon har ett bra jobb som rektor på Rosenbäcksskolan i Härnösand, bor i ett vackert hus och har en lycklig familj. Allt är dock inte riktigt som det ser ut. Hennes man Christer är notoriskt otrogen, hennes jobb slukar all fritid och relationen till dottern Isabelle är minst sagt ansträngd.
Pressad av sina privata problem begår Louise ett ödesdigert misstag. Under ett möte med familjen Papadopoulos, där pappan misstänks ha misshandlat sin son Daniel, låter hon sig bevekas till att vänta med en anmälan.
Dagen efter är Daniel inte i skolan och hans lillebror kommer inte till förskolan. Pappan hävdar att hans fru lämnat honom och tagit barnen med sig. Louise godtar hans förklaring och skjuter tacksamt problemet åt sidan, men det dyker genast upp ett nytt. Isabelle har stuckit till Stockholm med sin pojkvän, som ingen i familjen har träffat. Vem är han egentligen? Och varför svarar hon inte i sin mobil?"

Den här boken är jättebra och spännande fram till mitten ungefär, sedan känns det som att världen är så extremt liten att allt verkligen kan sammanfalla med varandra. Alla händelser faller samman på ett helt osannolikt sätt, vilket får mig att tycka att det blir lite smått komiskt istället. Det är tråkigt, för egentligen är det spännande och bra skrivet.
Jag gillade verkligen Som glöd blir till aska och trodde och hoppades att den här skulle vara lika bra...
Boken är ett recensionsex från förlaget

Betyg:
3
av 5

Bokfakta:
Författare:
Annika Sjögren
Förlag: Ordfront förlag AB
Antal sidor:
332
Utgivningsår:
2010-09-13
ISBN:
9789170375064

1 kommentar:

Boktokig Eva Boström sa...

Vad synd att denna inte var lika bra (eller bättre för den delen)!