onsdag, juni 01, 2011

En hondjävuls liv och lustar - Fay Weldon

"Ruth hade aldrig tänkt på sig själv som en hondjävul. Tvärtom: en skötsam hustru och tvåbarnsmor i en välordnad förort, kraftig och klumpig, utan ett uns av den graciösa skönhet som Mary Fisher är så rikligt begåvad med. Mary Fisher, som bor i ett fantastiskt fyrtorn, skriver kärleksromaner och äter rökt lax och dricker champagne till middag. Som Ruths man just avslöjat att han har ett passionerat förhållande med.

Nej, Ruth har aldrig tänkt på sig själv som en hondjävul, men under de veckor som följer bränner hon ner familjens hus, har sex med traktens fyllo, lämnar sina barn och ger sig ut på en personlig hämndodyssé."

Det här är en nyutgåva av den klassiska boken...som jag faktiskt aldrig har läst innan, och det ångrar jag! Den här är både underbar och fullständigt vidrig på samma gång. Underbar för att hämnden är ljuv och vidrig för att ingen ska göra om sig för någon annans skull! Jag förstår att handlingen väckte uppmärksamhet när boken gavs ut första gången, fattas annat, men idag känns det inte som att skönhetsoperationerna är så annorlunda än de i boken. Var och varannan kvinna "sväljer huvudet och byter kropp" idag...
Driftigheten hos Ruth är det verkligen inget fel på, och jag kan se framför mig hur hon lyckas ställa till det om och om igen för dem hon hämnas. Underbart!
Det här är sommarens perfekta bok på stranden och i hängmattan! Det finns visserligen viss risk att andra tittar konstigt på dig när du skrattar högt åt handlingen!

(Boken är ett recensionexemplar från förlaget)


Betyg:
4
av 5

Bokfakta:
Författare:
Fay Weldin
Förlag:
Massolit förlag
Utgivningsår:
2011-02-18
Antal sidor: 289
ISBN: 9789186649098

Inga kommentarer: