onsdag, juni 29, 2011

The Heroin diaries : spillror ur ett rockstjärneliv - Nikki Sixx & Ian Gittins

"I en av de mest unika missbruksbiografierna som någonsin publicerats delar Mötley Crües ledare Nikki Sixx med sig av sina fängslande dagboksanteckningar. Då Mötley Crüe var som störst och befann sig på toppen av deras karriär, fanns det ingen drog som Nikki Sixx tvekade att använda. Han befann sig dagar i sträck i en kokain och heroinbaserad dimma och han upplevde "toppar" som var toppen och dalar som drog honom ända ner till botten. Under dessa år så skrev han flitigt och öppenhjärtigt dagbok som avslöjar stunder av eufori och glädje men också om stunder av paranoia och ångest. Vi får följa Nikkis fullständigt fängslande och gripande dagbok under de år då han föll till den absoluta botten - för att fatta det tappra beslutet att resa sig upp och börja leva igen.

Dagboken kompletteras med nyskrivna träffande kommentarer från dem som var där samt från Nikki Sixx själv."

Den här boken fick jag av min hemliga bokvän i det senaste bokbytet. Boken är en dagbok, där de flesta dagarna har kommentarer från flera av de personerna som fanns i Nikki Sixx liv under den här perioden. Dagboken är ärligt skriven, utan att försköna vardagen eller droger. Som individ utanför drogerna ser man hur sjukt Sixx levde, men han själv tyckte inte att det var så mycket fel med hans liv. Att han dessutom ansåg att han var drogfri när han bara tog ett par linor (inte injicerade) visar hur sjuk han var!
Boken är en inblick i livet hos världsstjärnor, som ska vara ungdomars stora idoler. Handlingen är inte unik för Nikki Sixx, utan det finns många som lever så här idag också såklart!Betyg:
3
av 5


Bokfakta:
Författare:
Nikki Sixx och Ian Gettings
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 413
Utgivningsår: 2009-08-12
ISBN: 9789186067700

Inga kommentarer: