torsdag, maj 26, 2011

Nya röster sjunger samma sånger - Liza Marklund

"Liza Marklund har skrivit krönikor i svensk och utländsk press i 25 år.
För första gången är många av dem samlade i en fullmatad volym som målar en bred och brokig bild av hennes liv, journalistik och författarskap under ett kvarts sekel.
Här finns framgångens baksida, dess utsatthet och ensamhet, lyckan över barnen och vardagen, vikten av att våga vara naken (inte bara utan kläder).
Här hittar vi hennes brinnande engagemang kring de allra mest utsatta: de sönder-slagna kvinnorna, de våldtagna barnen, de terroristanklagade männen.
Men här avslöjas också de pinsamma misstagen, de dråpliga missförstånden och texterna hon inte vågade publicera när det begav sig.

Nya röster sjunger samma sånger är ett skarpt, varmt och närgånget porträtt av en av Sveriges mest framgångsrika och kontroversiella författare."

Den här boken kom som en gåva från Piratförlaget, och det är jag riktigt tacksam över. Jag hade nog inte kommit mig för att läsa boken, om jag inte hade fått den i min hand.
Det här är en samling krönikor som Marklund skrivit sedan 1980-talet fram till idag. En del känns väldigt avhuggna och förkortade, men antagligen är de avkortade också för att funka i boken, men annars är det bra kvalitet på de krönikor som finns med.
En praktisk resebok som är perfekt att läsa när man pendlar till jobbet eller reser, men inte orkar läsa så länge i taget. Man behöver inte leta efter bra ställen att avsluta boken på.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare:
Liza Marklund
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2011-03-16
Antal sidor: 223
ISBN: 9789164203496

2 kommentarer:

Boklusen sa...

Tack för tipset! Den här ska jag definitivt läsa någon gång framöver!

Monika Häägg sa...

Tack för tipset! Jag hoppas den är bättre än hennes deckare för de gillar jag inte!