tisdag, maj 03, 2011

När djävulen håller ljuset - Karin Fossum

"En oroväckande och djävulskt spännande berättelse!
När djävulen håller ljuset ser ingen klart, och när han gör det för den 60-åriga Irma som lever ensam och isolerad blir hennes sinne förmörkat. Och när djävulen håller ljuset kan en ung man ramla nerför en källartrappa och så småningom dö där nere.
I en raffinerat uppbyggd roman med en ständigt ökande psykologisk spänning berättar Karin Fossum om Irma, om två unga män som driver omkring och begår småbrott och om en ung man som i fyllan och villan skjuter sin flickvän. Poliskommissarie Konrad Sejer får ett förbryllande fall att ta hand om som han så småningom löser på sitt lugna, kloka sätt, assisterad av den unge och ivrige Jacob Skarre. Samtidigt försöker Sejer reda ut sina känslor för psykologen Sara som för in en orolig fläkt in hans stillsamma privatliv."


Det här kanske inte den bästa boken som Fossum har skrivit, men visst är den spännande. Tyvärr är den lite rörig, till och från och jag känner att jag tappar bort karaktärer och vet inte vilka de är när de har omnämnts i början av handlingen och sedan dyker upp i slutet igen. Kanske beror det bara på mig eftersom jag inte orkar läsa så många sidor i taget längre.

Betyg:
3
av 5

Bokfakta:
Författare:
Karin Fossum
Förlag: Bokförlaget Forum AB
Antal sidor: 221
Utgivningsår: 2000-01-01
ISBN: 9789137116679

Inga kommentarer: