onsdag, augusti 24, 2011

Håpas du trifs bra i fengelset - Susanna Alakoski
"Det gör mer ont när du återuppstår från de döda än när du dör. Skulle vilja döda dig. Nu tvingas jag att gå igenom allting en gång till. Fast baklänges. Och du svarar inte på brev. Människor i fängelse svarar inte på brev.

Det är anhörigvecka på behandlingshemmet. Anni är motvilligt där, hos Sami. Efter alla vändor, löften och återfall har hon inte mycket hopp kvar. De är syster och bror och delar samma uppväxt - där det aldrig fanns pengar, alltid fanns alkohol. För Anni har livet ändå ordnat sig bra, med arbete, man och barn. För Sami har det gått åt helvete. Långa perioder har de ingen kontakt, men Annis längtan efter att få tillbaka sin bror finns alltid där."

Det känns faktiskt som om jag är den enda som inte är lyrisk över Alakoskis böcker. Jag gillade inte Svinalängorna och jag gillar inte det här heller. Jag gillar inte hennes språk och jag gillar inte hennes "hittepå-ord". Svinalängorna kunde jag inte läsa ut...och inte det här heller. Jag gav upp halvvägs, men då hade jag verkligen försökt att läsa ut boken!

Betyg:
1
av 5


Bokfakta:
Författare:
Susanna Alakoski
Förlag: Bonnier pocket
Utgivningsår: 2010-11-08
Antal sidor: 342
ISBN: 9789174291452

2 kommentarer:

Amy sa...

Du är inte den enda!!
Jag är inte alls förtjust fast jag lyckades ändå läsa ut Svinalängorna. Men fattar inte hypen.

Boklusen sa...

Jag har heller inte läst ut den här boken. Jag lånade den på biblan och hann inte läsa ut den innan lånetiden gick ut. Jag har inte brytt mig om att köpa den eller låna den igen för den lockade mig inte tillräckligt mycket.