onsdag, augusti 24, 2011

Mammatankar - Maria Wells


"Hjälp, jag har fått tonåringar! Söner med gigantiska fötter och bullrande basröster som slukar tio liter mjölk om dagen och mest tycker att mamma är ett störande moment.

Helt plötsligt har barnen blivit tonåringar och den före detta småbarnsmamman får lite tid över för sig själv. Tid att åka på skrivarkurs, tid att träffa väninnorna på en tjejmiddag som pågår hela natten och tid att träna på hambo - ifall de mot förmodan skulle ringa från Let's Dance ... Men också tid för mystiska drömmar om Dressmankillarna och funderingar över det hemliga förhållandet med Reine Brynolfsson (som själv är totalt ovetande), fast man är lyckligt gift.

Det här är en humorbok för alla mammor om förändringar i livet, relationerna och även av kroppen, som inte längre är purung. (Tänk att få beröm av den ena expertisen för att man har en fin bäckenbotten medan den andra säger att man måste ta bättre hand om sin tandsten!) Inte minst handlar den om glädjen över att ha fyllt 40 och kanske inte direkt är någon MILF men ändå är lycklig över att vara den man är."

Maria Wells är en ny författare/krönikör för mig, och jag tyckte det var kul att läsa hennes skildringar om livet som 40+ och tonårsmamma. Jag är ju liksom där själv snart (½-år till 40, och 2 år till tonår). Jag vill ju veta vad som väntar.
Vissa krönikor känns mest som ett konstaterande, medan andra har en del humor. I det stora hela är det en helt ok bok att fördriva ett par kvällar med.
(boken är ett recensionexemplar från förlaget)

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Maria Wells
Förlag: Ica bokförlag
Utgivningsår: 2011-05-20
Antal sidor: 191
ISBN: 9789153436003

Inga kommentarer: