söndag, oktober 02, 2011

Virka robotar - Nelly Pailloux

"Kan man verkligen virka en robot? Gissa om! Robot-amigurumi är utan tvekan det största som hänt i amigurumins historia sedan - ja, sedan de små virkade japanska figurerna uppfanns.


De oemotståndliga robotarna i den här boken är alla bevis på att även pyttesmå varelser kan ha en stark personlighet. Med lite restgarn, några udda muttrar och småspik och en och annan säkerhetsnål kan du skapa egna små figurer med en för sin storlek häpnadsväckande cool attityd.

Virkade robotar är pålitliga små vänner som gärna följer dig överallt. Virka Mechanobots, som vet hur allt funkar och är en fena på att laga allt som inte gör det - en perfekt skrivbordskompis som håller datorn i trim, alltså. Eller kanske är lugna Thinker med sin tankfulla uppsyn ett bättre sällskap för dig? Bouncebot är inte den allra slugaste av robotar, men med sin smittande energi kommer han utan tvekan att få saker att hända.

Att virka små robotar är så lätt att även nybörjare klarar av det - och så beroendeframkallande att du vill virka varenda en."

Ännu en bok med små mjuka, härliga figurer till min samling. Den här gången är det robotar det handlar om. Inte såna där hårda metallsaker, utan mjuka virkade små robotar.
I den här boken presenteras 20 olika robotar som alla är lika söta. Mönstren passar lika bra till den rutinerade som till nybörjaren.
(boken är ett recensionsexemplar från förlaget)

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Nelly Pailloux
Förlag: Ica bokförlag
Utgivningsår: 2011-08-30
ISBN: 9789153435518

Inga kommentarer: