måndag, november 07, 2011

Svartvintern - Marianne Cedervall

"Byborna i lilla Kuivalihavaara förbereder sig på en vinter i lugn och ro, som vanligt. Älgjakten är över, lingon och andra bär är plockade och nu kan man gå i ide, det vill säga ägna sig åt studiecirklar, postkodlotteriet och snöskottning.

Men så dyker operasångaren Ralph och hans pojkvän upp i byn, med storslagna planer för det gamla hotellet. Där ska bli ett åtråvärt spa kompletterat med hundslädturer och isbastu på älven för storstadens stressade befolkning. Plötsligt ser vintern ut att bli allt annat än lugn, och Ralph blir snart varse att det inte är alldeles enkelt att komma till Kuivalihaavara och inte vara som alla andra. Dessutom tycks hotellet ruva på otäcka hemligheter och starka krafter verkar ha blivit satta i rörelse

Som tur är får Ralph två pålitliga bundsförvanter i väninnorna Mirjam och Hervor som kommer till undsättning på sitt eget vis.  Mirjam, som fortfarande är omskakad efter de dramatiska händelserna på Gotland, vill dock inte har något med Hervors hemliga dekokter och tankekraft att göra. Men när till och med Hervor blir utsatt för hot inser hon att det inte finns någon återvändo

Svartvintern är den fristående fortsättningen på Marianne Cedervalls uppmärksammade debutroman Svinhugg.  På sitt alldeles eget sätt blandar Marianne Cedervall ond bråd död och magiskt tänkande med värme och humor."

Den här boken fanns i det bokpaket jag senast fick, och eftersom jag älskade den första boken så kastade jag mig över Cedervalls uppföljare. Den här boken är precis lika härlig som den första. Den innehåller det mesta som en bok ska ha. Det finns massor av humor, värme, bra språk och så en gnutta spänning. En perfekt bok att värma sig med i höstmörkret!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Marianne Cedervall
Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 311
Utgivningsår: 2010-09-13
ISBN: 9789127129870

Inga kommentarer: