söndag, september 30, 2012

Vila i frid - Sofie Sarenbrant

"En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.
Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall."

Sofie Sarenbrant har skrivit böcker tidigare, men det här ska avra den första delen i en ny serie om Emma Sköld, krimmare, på Nackapolisen. Jag gillade Sarenbrants tidigare böcker, Vecka 36 och Istället för dig, och jag gillar det här också. Det utspelar sig i en miljö som många känner igen (Hasseludden), med personligheter som vi alla kan relatera till. Det handlar om vardagsbekymmer och större saker som mord.
Boken är finurligt skriven, vilket gör att det inte är speciellt lätt att lista ut vem som är den skyldige, förrän precis innan det avslöjas. Mycket skickligt!
Jag kommer definitivt att fortsätta läsa om Emma Sköld när böckerna kommer (och det hoppas jag blir snart)!
(boken är ett recensionsexemplar från förlaget)

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Ponto pocket
Antal sidor: 379
Utgivningsår: 2012-08-21
ISBN: 9789174750867
  

Inga kommentarer: