onsdag, september 12, 2012

Syskonkärlek - Sheila O'Flanagan

"Det här är berättelsen om Romy Kilkenny och hennes familj. Romy jobbar som arkeolog och tror sig ha funnit sin plats på jorden i Australien, där hon trivs med både jobb och Keith, killen hon delar bostad med. Men när hon med kort varsel tvingas hem till Irland för att ta hand om sin sjuka mamma vänds allt upp och ned. Plötsligt måste hon konfrontera allt det hon velat fly från: sina två halvsyskon Darragh och Kathryn, båda framgångsrika och lyckade på alla vis. Och Veronica, hennes vackra och glamorösa mamma, som alltid sett ut att vara tjugo år yngre än hon verkligen är. Romy har alltid ansetts vara familjens svarta får som inte velat ta ansvar och helst tillbringat sin tid med att gräva i lera efter gamla skelett.
Hemkomsten blir mer problemfylld än Romy kunnat ana. Hennes syskon motarbetar henne, hennes pappa är omgift och gamla konflikter med Veronica kommer åter upp till ytan. Dessutom verkar hennes syskon inte vara så lyckliga trots allt. Oväntat hamnar Romy i mitten av alla problem och hon tvingas lära känna sin familj på nytt. Samtidigt längtar hon tillbaka till Australien och Keith, hennes bäste vän, som plötsligt börjar kännas så avlägsen..."

Det här är en ganska mysig bok om en i högsta grad dysfunktionell familj. Det är inte lätt att se vem av dem som är minst dysfunktionell!
Olika miljöer, olika utgångspunkter, olika tidigare erfarenheter och framför allt helt olika intressen är det som skapar handlingen. 
Det är en chick-lit, en bok som inte kräver speciellt mycket tankeverksamhet, utan som serverar allt för läsaren. Gillar man genren så kommer man säkert att gilla det här!

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Sheila O'Flanagan
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2010-02-17
Antal sidor: 438
ISBN: 9789186067816

Inga kommentarer: