tisdag, november 06, 2012

LOL

"Möt Lola (Miley Cyrus), även kallad “Lol”. Hon försöker förstå sitt liv som tonåring där kärleken är som mest smärtsam, hennes mamma Anne (Demi Moore) som allra jobbigast och kompisarna det viktigaste i livet. Pojkvännen Tchad har varit otrogen mot henne, och Lolas mamma ser inte alls att hon inte är ett barn längre. När Anne av misstag råkar läsa Lolas dagbok, får hon rena chocken. Hennes lilla dotter är inte så liten längre och hon har dessutom testat det mesta som Anne försökt skydda henne ifrån. Lyckligtvis har Lola sin bästa vän Kyle (Douglas Booth) att anförtro sig åt, men kan de gå från att bara vara vänner till att bli ett par? LOL är full av många galet roliga situationer, men också tårar och kärlek."

Den här filmen tittade jag och "snart-12-åriga" dottern på. Hon såg filmen 5-6 gånger efter varandra och sedan fick vi köpa den på DVD... Det säger väl lite om vad hon tyckte om den!
Jag tycker att filmen är ganska bra. En bra ungdomsfilm, eller varför inte en "mamma-dotter-mys-film"? Filmen handlar såklart om ung kärlek, men den handlar även om föräldrarnas kärlek och om relationerna mellan föräldrar och tonåringar.
Oavsett vem som ser filmen, kommer ha något behagligt att vila ögonen på! Det är en del musik i filmen, som också är rätt bra, och som (tyvärr) sätter sig på hjärnan direkt!
Kanske blir det här en julklappsfilm till någon tjej i nedre tonåren?

Betyg:
4 av 5

Filmfakta:
Regissör: Lisa Azuelos
Skådespelare: Adam G. Sevani, Ashley Greene, Demi Moore, Fisher Stevens, Gina Gershon, Jay Hernandez, Marlo Thomas, Miley Cyrus, Thomas Jane 
Inspelningsår: 2011
Åldersgräns: Barntillåten
Speltid: 97 min
DVD-release: 2012-10-24

1 kommentar:

Lena sa...

Denna har jag faktiskt inte hört talas om. Kan kanske vara något att rekommendera mina barnbarn...två tjejer på 11 och 13.