söndag, november 25, 2012

Min släkt - Kajsa Albertsson

"Den finaste fyll-i-boken om din släkt!

En gedigen och vacker presentbok som man vill spara! Din släkt bär på en unik historia. Minnen, händelser och människor som du nu på ett smidigt och fint sätt kan bevara till eftervärlden. Fyll i släktträdet, klistra in gamla bilder och samla all information om din släkt i generationer tillbaka. Med bra tips på hur man kommer igång med sin släktforskning!"

Eftersom jag är sugen på att börja släktforska, tyckte jag att den här boken verkade väldigt intressant när jag satt och bläddrade i någon jultidningskatalog för en tid sedan. Jag bestämde mig för att köpa den och hoppas att det var något jag skulle ha nytta av.
Som släktforskare har man inte så stor användning av den idag, men om ens barn eller barnbarn vill börja släktforska, är den här boken en liten guldgruva! Ja, även om man inte ska släktforska, utan bara vill veta mer om generationerna innan så är den suverän!
Den är uppbyggd lite som "mitt första år", de klassiska böckerna för bebisar. Man gör ett släktträd som börjar 2 generationer bakåt och fortsätter 2 generationer framåt. Man kan fylla i om en själv och ens partner om vad man gjort tidigare, hur man träffades och sätta in foton. Detsamma gäller för generationerna bakåt.
Mellan allt man själv fyller i, får man bra tips om just släktforskning.
Jag har börjat fylla i den, och ser den som en stor gåva till kommande generationer, när man själv inte finns med längre!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare:
Kajsa Albertsson
Förlag: Semic förlag
Antal sidor: 80
Utgivningsår: 2012-09-24
ISBN: 9789155258573   

1 kommentar:

Kerstin sa...

Du vet väl att släktforskardagarna 2013 arrangeras i Köping. Sitter själv med i ledningsgruppen för arrangemanget. Besök gärna sfd2013.se, vmsf.se, eller https://www.facebook.com/sfd2013

//Kerstin