söndag, december 02, 2012

Själakistan - Ann Rosman

"En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter.
När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand.
Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet.
Karin och kollegorna Folke och Robban befarar nu att det kan finnas fler offer, och ganska snart får de via polisen i Trollhättan upplysningar om ännu ett makabert fynd. En kvinnokropp utan huvud, styckad. I närheten av en grupp medeltidslajvare. DNA-prover visar dessutom att de båda kvinnorna med all sannolikhet är systrar ..."

Andra boken av Rosman som utspelas vid Carlstens fästning i Marstrand, har jag nu läst. Den här boken, precis som den första, är mycket bra, och jag gillar den. Jag gillar hur Rosman blandar tidsepokerna och får olika händelser att lite finurligt vävas samman mot slutet av boken.
Ingenting i handlingen är självklart och man tror man vet hur saker hänger ihop, men det är först i slutet man får bekräftat om det är som man misstänker (vilket det troligen inte är), eller om man får någon annan ledtråd. Rosman lägger ut flera ledtrådar som gör att man hittar troliga gärningsmän, men om de är rätt eller inte får man som sagt veta först i slutet av boken!
En bra bok som funkar utmärkt till de flesta i familjen! Varför inte köpa alla böckerna i serien som julklapp?

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare:
 Ann Rosman
Förlag: Ponto pocket
Antal sidor: 415
Utgivningsår: 2010-11-16
ISBN: 9789186587000  

1 kommentar:

Lena sa...

Åh jag längtar efter att få börja med Ann Rosmans böcker, men det dröjer nog eftersom jag har så många olästa böcker som ligger som skall läsas före.