söndag, december 16, 2012

Spinnsidan - Marianne Cederwall

"Tänk att det ska behöva hända så mycket i den lilla socknen Kajpe Kviar!

Väninnorna Mirjam och Hervor, som är tillbaka på Gotland och har tänkt ägna våren åt läsning, örtletande och trädgårdsskötsel, upptäcker snart att inget är som vanligt. Bonden Sylve är långt ifrån sitt forna jag efter olyckan och Mirjam får dåligt samvete varje gång hon ser honom. Dessutom är det något som inte stämmer med de nya grannarna, den till synes hjälpsamma Kajsa och den tysta, ensamma pojken Emanuel. Och vad är det med alla karlar? Både bror Aron och den nyfunna vännen Bosse håller på att deppa ihop fullständigt. Till råga på allt har Mirjam polisen inpå knuten, som påminner henne alltför väl om den där sommaren då de tre direktörerna gick och dog.

När så Hervor får en ovälkommen syn i skogen inser både hon och Mirjam att de återigen har en del att ta itu med."

Det här är den tredje boken om Mirjam och Hervor. Återigen hamnar de i konstiga situationer och det blir massor av tokigheter...igen.
Mariannes karaktärer och händelser påminner väldigt mycket om Karin Brunk Holmqvists karaktärer. Det är udda människor som det är hemskt svårt att inte tycka om. De är lite utanför av olika anledningar och faller inte in i de normativa ramarna. Det är det som gör att man gillar det här så mycket!
Jag sa att det påminner om Karin Brunk Holmqvist, och det gör det, fast man lägger till lite mer mysterier. En deckare i mysanda kan man säga! Det här är perfekta böcker för de personer som egentligen inte gillar deckare. Det blir mycket mys och light över det!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Marianne Cederwall
Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 316
Utgivningsår: 2012-04-16
ISBN: 9789127133389

Inga kommentarer: