fredag, december 28, 2012

Berättelsen om Pi

"Regissören Ang Lees Berättelsen om Pi är ett storslaget vackert äventyr om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott befinner sig som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla Havet.

Livet på båten blir en kamp för överlevnad och dagar och nätter fyllda av spänning, hopp och förtvivlan. När räddningen till slut kommer är Pi den enda som kan återberätta historien om vad som egentligen hände därute… men frågan är om man någonsin kommer tro honom."

Efter att ha sett trailern till den här filmen var jag såklart tvungen att gå och se den. Jag gick med min 8-årige son eftersom han också ville se den.
Filmen är en fantastisk filmatisering av djur- och naturliv, och den ska ses på bioduk och i 3D för att man ska få maximal upplevelse.
Rent handlingsmässigt är filmen egentligen väldigt långsam och det händer inte så mycket som håller liv i filmen större delen av tiden, utan det är som sagt de fantastiska naturbilderna som väger upp.
I och med den lågmälda handlingen trodde jag att min son skulle bli rastlös ganska snart och tycka att filmen var tråkig (det ska ju vara action helst), men han tyckte också att filmen var ganska bra. Han tyckte att den var lite sorglig, och det är den ju såklart, lite rolig och mest "ganska bra".

Eftersom jag gillade filmen måste jag såklart ta mig an boken (av Yann Martel) också, för att se vad jag har missat i handlingen!

Betyg:
4 av 5

Filmfakta:
Regissör: Ang Lee
Skådespelare: Tobey Maguire, Gérard Depardieu, Suraj Sharma, Irrfan Khan
Speltid: 127 min
Bio-premiär: 2012-12-21
Åldersgräns: 11 år

1 kommentar:

Lena sa...

Denna kommer jag att se så fort den kommer på blu-ray.