söndag, februari 03, 2013

Konsten att vara otrogen på Faecbook - Gunilla Bergensten

"Tove och hennes make Fredrik hade hoppats att flytten till Varberg skulle innebära en nystart. Att de skulle hitta tillbaka till varandra, att livet skulle bli både enklare och mer spännande. Men nystart och äventyr känns långt borta. Tove och Fredrik driver istället allt längre isär.

Ju längre tiden går, desto mer inser Tove hur mycket hon saknar livet i Göteborg. Jobbet på reklambyrån, kollegorna, kunderna och pulsen. Och inte minst bästa vännerna Sanna och Tess. De befinner sig alla mitt i livet och kämpar med att kombinera jobb, relationer och familjeliv. Samtalen med dem har alltid varit hennes livlina.

Facebook blir Toves räddning. Här väver hon samman dåtid med nutid när hennes nätverk växer. Här håller hon kontakt med vännerna. Här är hon fortfarande en del av sina kollegors vardag.

Och det är på Facebook, var annars, hon hittar mannen hon aldrig riktigt kunnat glömma. När hon en sen kväll skriver "Tove här, från längesedan" har hon ingen aning om vad det är hon sätter igång ...

Det dröjer inte länge förrän det parallella livet på Facebook spårar ur och krockar med verkligheten; det riktiga livet. Inte bara för Tove, utan även för hennes bästa vänner."

Det här är en bok som verkligen ligger i tiden. Facebook är egentligen "huvudpersonen" och varje kapitel börjar med uppdaterade statusrader och deras kommentarer.
Med Facebook har det blivit så lätt att koppla ihop då och nu. Att "spana" lite på vad något ex har för sig, utan att denne vet om det har nog de flesta gjort. Många har nog också kontaktat ett eller flera ex, inte för att se om känslan finns kvar, utan av nyfikenhet för vad den personen gör idag. Många gånger kan det säkert gå lite för långt och känslan av vad man hade då, kan infinna sig igen, trots att man har det väldigt bra idag. Det är precis det som är handlingen i den här boken, men även faran med att utelämna sig för mycket på sociala medier och vad det kan innebära.

Boken är ett relationsdrama med relationer både till partners, vänner och yrkesroll. Gunilla skriver bra och det är svårt att inte känna igen sig i delar av boken.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Gunilla Bergensten
Förlag: Bokförlaget Forum
Antal sidor: 252
Utgivningsår: 2010-08-25
ISBN: 9789137136219

1 kommentar:

Lena sa...

Kanske något att läsa.