lördag, mars 30, 2013

Begravda elefanter - Al Pitcher

"Al Pitcher har en unik förmåga att betrakta omvärlden. Föremål och vardagliga situationer som vi andra bara passerar där stannar Al upp, fotograferar och ger oss sin egen roliga och halsbrytande tolkning. Efter att man sett hans bilder kommer grå plaströr, kvarglömda kundvagnar och ensamma cyklar för evigt ha en ny innebörd.

Al Pitcher är en 40-årig nyzeeländare med en fantasirik syn på omvärlden och en gudabenådad komisk ådra. Han är en världsstjärna inom standup och bor sedan några år tillbaka i Stockholm. 2011 utsågs han till Sveriges roligaste manliga komiker vid Svenska standup-galan.

Under 2012 turnerar han med sin Al Pitcher Fika Tour i hela landet, och fortsätter parallellt sin internationella karriär i bl a Storbritannien, Kanada och Australien."

Det här en "bilderbok" med foton tagna av Al Pitcher, och som sedan har fått en underfundig text. Fotona är på vardagliga saker, vilket gör det så galet roligt! Bildtexterna är underbara och det är svårt att inte skratta åt kommentarerna.
Al Pitcher är fantastiskt rolig och jag hade fårmånen att få lyssna på honom på Julgalan 2011. Hans träffsäkra betraktelser av oss svenskar och vårat sätt att vara och se på omgivningen. Jag har sällan skrattat så mycket som jag gjorde under det uppträdandet. Den här boken är precis lika rolig som hans stå-upp-framträdande och den här boken är väl perfekt som "gå-bort-present"!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare:
Al Pitcher
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 111
Utgivningsår: 2012-05-07
ISBN: 9789164203915

Inga kommentarer: