söndag, mars 03, 2013

Dingo Dingo - M. Svensson, B. Hansson & L. Eriksson

"Många har läst boken eller sett filmen Fight Club, den om män som träffas i smyg och slåss. Det här är romanen om män som träffas i smyg och kramas!
Henrik älskar verkligen sin hustru. Han vill att hon ska vara nöjd, vill vara henne till lags. Men det är svårt, hon blir så lätt arg. Och då slår hon honom.
Hampus har fortfarande inte vågat berätta för Lina att han inte fått några uppdrag på flera månader. Inte heller vet Lina att han gjort av med alla deras pengar - Linas arv!
Olof skulle så gärna vilja tala med någon, om sin bror, om allt. Men vem skulle det vara? Sin fru orkar han knappt se i ögonen längre, där ser han bara hennes besvikelse på honom.
Dessa män, och några till, får en inbjudan till en förbryllande fest som kommer förändra dem för alltid. Innan de träffas där finns det inte på kartan att just de skulle kramas med varandra. Men det gör de. Och de vill inget annat.
Dingo Dingo är den fantastiska historien om några män som äntligen reser sig, tar kontroll över sina liv och våga känna efter vad det är de egentligen längtar efter. "

Det här är en ganska märklig bok, på ett positivt sätt. Den är skriven av tre män, om män som kramas. Ja, det är det som boken handlar om; de träffas och kramas. Varje kram varar i 15 minuter! Visst låter det märkligt? Ändå är det så himla bra! Den handlar om könsrollerna och hur kvinnorna ska frigöras från patriarkatet, men någonstans har man missat alla kraven på männen och hur de ska tänka, känna och agera. Allt som handlar om jämställdhet gör det med kvinnan som den "svaga" parten, men är det alltid så, eller kan det vara mannen som är det också?
Boken är bra skriven och borde läsas av alla män. Tänk om män kunde röra vid varandra även om det inte är Zlatan som gjort mål i en otroligt viktig fotbollsmatch (för då är det helt ok för män att kramas)? Kvinnor kramas ofta och rör ofta vid varandra, men männen gör det oftast inte. Varför? Även män behöver kroppskontakt!
Läs boken, och ge den även till en man att läsa!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare:
Leif Eriksson, Bob Hansson & Martin Svensson
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 247
Utgivningsår: 2012-02-22
ISBN: 9789186369804

Inga kommentarer: