söndag, juni 02, 2013

Fast and Furious 6


"Doms och Brians Rio-kupp raserade ett brottsimperium och gjorde dem och deras gäng rika, men de kommer aldrig att kunna åka hem.

Under tiden har Hobbs jagat en brotts-organisation av dödligt skickliga förare genom 12 länder. Deras ledares hänsynslösa andreman visar sig vara Letty, kvinnan Dom älskade och trodde var död. Det enda sättet att stoppa gängets framfart är att överlista dem på gatunivå, så Hobbs ber Dom att samla sitt elit-team i London. Betalningen? Full benådning för dem alla, så att de kan återvända till sina hem och sina familjer igen."

Två av barnen ville gå och se den här filmen, och maken och jag dividerade om vem av oss som skulle gå med dem. Jag har inte gillat de andra filmerna speciellt mycket, så jag hoppades att maken skulle gå, men det blev jag till slut...och det ångrar jag inte!
Den här filmen är inte alls som de andra 5. Det här är en ren actionrulle! Det är betydligt mindre fokus på bilar och specialeffekter med dem, och mer fokus på actionscener och bovar. Helt i min smak! Det är heller inte lika mycket "lättklädda" tjejer i den här filmen som i de tidigare. Däremot finns de kvar, och det finns även en del ögongodis för den kvinnliga publiken, inte minst i Vin Diesels bringa!
Den här filmen påminner ganska mycket om en actionfilm med Bruce Willis, så gillar ni Die Hard-filmerna kommer ni gilla den här!
Filmen slutar med en cliffhanger, som utlovar en Fast and Furious 7! Även den lär nog vara en actionrulle, som den här!
Jag såg filmen med två av barnen, Simone snart 11 år och Victor snart 9 år. Båda gillade filmen!

Betyg:
4 av 5

Filmfakta:
Regissör: Justin Lin
Skådespelare: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Luke Evans, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Gal Gadot, Sung Kang, Tyrese Gibson
Genre: Action
Speltid: 130 min
Releasedatum (bio): 2013-05-22

2 kommentarer:

Lena sa...

Vi var och såg denna igår. Gillade också att den var så actionladdad. Har även gillat de andra filmerna eftersom jag gillar fina snabba bilar. Man får inte förvänta sig någon djupare handling i denna typ av filmer utan ta dem för vad dom är. Ser i alla fall fram emot nästa som kommer 2014!

Nina sa...

Jag gillar dom andra filmerna mycket, och jag tycker det bara blir bättre och bättre! Och dom började ju med sjunde filmen innan sjätte ens haft premiär... Det är bra att dom knyter ihop med Fast & Furious: Tokyo Drift, men eftersom den utspelas efter dom andra är det synd att den gjordes så tidigt.
Jag kommer definitivt se den här filmen fler gånger. Och jag längtar till nästa! :)