söndag, maj 26, 2013

En flickfotografs bekännelser - Bingo Rimér

"Bingo Rimér är Sveriges mest kända och ökända fotograf. Strippor, Hells Angels, droger, stämningar och ogenomtänkta bröllop i Las Vegas är alla ingredienser i Bingos liv. Men trots att den kontroversielle fotografen alltid strävat efter att leva så extremt som möjligt har han samtidigt lyckats bli både en framgångsrik entreprenör och en ansvarstagande småbarnspappa.

Det är en spännande livsresa han bjuder på: lantiskillen med rampljuslängtan som med en nästintill vettlös ingenting-är-omöjligt-inställning lyckades bli berömd flickfotograf med stående inbjudan till Hugh Hefners dekadenta fester i Playboypalatset. Bingo har varit ihop med flera av vår tids största sexsymboler och han har fotat och festat med några av världens största stjärnor.

I En flickfotografs bekännelser bjuder Bingo på den ocensurerade versionen av sitt liv så här långt. Vi får veta hur det gick till när Carolina Gynning, Victoria Silvstedt och Hannah Graaf upptäcktes. Och varför kärlekssemestern med Tilde Fröling slutade i en hjärtskärande tragedi.

Man kan tycka vad man vill om Bingo Rimér, men man har aldrig tråkigt i hans sällskap läs boken så förstår du varför."

Det här är en intressant bok eftersom den ger en inblick i hur det är bakom kulisserna på olika "snällare" herrtidningar. Det är också intressant att följa Bingos väg från okänd kille som får en kamera, till en kille som är erkänt duktig fotograf.
Boken handlar såklart om Bingo, men givetvis dyker det upp många kända namn på vägen. Många som modeller, men en hel del också som flickvänner till Bingo. Även många manliga kända namn dyker upp på många olika sätt i boken.
Boken är fylld av olika foton som tagits av eller för Bingo. En del är publicerade bilder i något av de magazin han har varit involverad i, andra är privata bilder.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare:
Bingo Rimér
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2010-09-23
Antal sidor: 169
ISBN: 9789174610079

1 kommentar:

Carro sa...

Jag tycker att det blev lite väl mycket "namedropping" i den här.. Och vissa saker verkar bara helt otroliga, men han har ju inte någon anledning att ljuga direkt.. så det är nog sant. Otroligt är det i alla fall! :)