onsdag, maj 01, 2013

Jag gifte mig med en bigamist - Mary Turner Thomson

"I april 2006 tog Mary Turner Thomson emot ett samtal som skulle rasera hennes tillvaro. Kvinnan på andra sidan luren berättade lugnt för henne att hon själv och Will Jordan, Marys man och far till hennes två yngsta barn, hade varit gifta i fjorton år och hade fem barn tillsammans.

Jag gifte mig med en bigamist är den chockerande berättelsen om hur en man manipulerade en intelligent, självständig kvinna, lurade henne på 200 000 pund och lämnade henne att uppfostra de barn han från början sa till henne att han var fysiskt inkapabel att få.

Det är en berättelse om något vi alla är övertygade om aldrig skulle kunna hända oss själva, men innan man avfärdar Mary Turner Thomson som lättlurad och desperat, läs om hur denne skamlöse bedragare gjorde samma sak mot flera andra kvinnor under nästan 30 års tid, och hur han konstruerade en avancerad historia för att dölja sina dubbla äktenskap. Denna bok avslöjar ett livsomvälvande bedrägeri utfört av en professionell charmör. Det är också historien om Marys kamp att ta tillbaka sitt liv. "

Det här är en otrolig historia, och jag kan inte låta bli att stanna upp och fundera på hur den här kvinnan kunde falla för alla dessa lögner. När man läser allt skrivet på papper, låter det så otroligt...och det tycker säkert Mary också idag. Jag vet att sociopater är otroligt duktiga på manipulera sin omgivning...om och om igen, och när man sitter i greppet på en sådan är det inte många som inte dras med i deras, ofta, sensationella historier. Alltså är inte Mary "konstig" på något vis, som under flera år trodde på sin man!
Boken beskriver väldigt sakligt vad som hände under deras förhållande. Det börjar med hur de träffades och slutar med hur Mary har hittat ganska många fruar och väldigt många barn...som ju är halvsyskon till Marys barn!
Vill du läsa en intressant historia, som är sann, är det här boken för dig!

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Mary Turner Thomson
Förlag: Bra böcker
Utgivningsår: 2008-05-01
Antal sidor: 284
ISBN: 9789170026751

Inga kommentarer: