söndag, augusti 18, 2013

Wallander 30: Saknaden


"Kurt har uppsökt läkare för sina uppenbara problem med minnet. Samtidigt hittas en ung kvinnas kropp vid ett grävjobb i Ystad. Det visar sig vara kvarlevorna efter en prostituerad kvinna från Moldavien.
Spåren leder till en rysk människohandlare som kallar sig modefotograf och som visat sig utnyttja unga kvinnor på ett grymt sätt. Wallander vill veta mera om den unga kvinnan och han beger sig till Moldavien där han möter hennes förtvivlade far och tvillingsyster. De berättar en annan historia om Tatiana, att hon var lycklig och skickade hem stora summor pengar.
Tillbaka i Sverige krockar en förvirrad Kurt med sin bil, Mattson får honom sjukskriven så att han ska hålla sig borta från utredningen. Men Kurt fortsätter i smyg att utreda fallet efter eget huvud och fallet leder honom till tragiska relationer, men är det i alla lägen rätt att berätta sanningen? Samtidigt har Kurt fått svar från läkaren om minnesutredningen. Han öppnar kuvertet och stirrar tyst på läkarens ord i brevet."

Nu var det länge sedan jag såg en Wallander-film, och det var riktigt härligt att flyta in i en Wallanderscen igen. Den här filmen såg jag efter "Den som söker" som jag skrev om i tidigare inlägg. Tänkte att det kan väl inte gå fel med en hederlig Wallanderfilm...och det kunde det såklart inte. Wallander är Wallander och man vet vad man får!
Det är bra blandning mellan privatliv och polisdrama. Perfekt avslutning på den ensamma kvällen på ett hotellrum med andra ord!
Nu ser jag fram emot att få se de kommande filmerna, och jag ska ta igen de filmer som jag har missat också!

Betyg:
4 av 5

Filmfakta:
Regissör: Agneta Fagerström-Olsson
Skådespelare: Krister Henriksson, Charlotta Jonsson 
Releasedatum: 2013-08-21
Speltid: 88 min
Åldersgräns: 15 år

5 kommentarer:

Lena sa...

Vi har hela samlingen utom de nyaste. men vi har ändå sett dem. Blir väl att köpa de nya när de kommer i box framöver. Gillar verkligen Wallander.

Boklusen sa...

Jag gillar också Wallander, men har inte sett de här nyaste ännu. Det blir något att mysa med i höstmörkret!

Deng Weng Andersson sa...

Jag har läst en jättebra bok! Den heter How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den motbevisar helt varje tanke på att dumheterna som förstör världen skulle bero på en oföränderlig "mänsklig natur", och visar att det faktiskt finns hopp! Det viktigaste är att sluta med ursäkter. Den lägger även fram många bra förslag på hur förändringen ska kunna genomföras i praktiken. Som en extra bonus visar boken även att samma principer som kan ställa om hjärnan från dum till smart också kan förbättra hälsan i övrigt. Denna fantastiska bok går att beställa för bara 149 kronor genom http://litenupplaga.se/1198

Hannah Riegel sa...

Har du läst how to exterminate stupidity? Det har jag med. Och jag håller med, boken är verkligen jättebra och jätteviktig. http://litenupplaga.se/1198 är verkligen en jätteviktig länk! Den viktigaste i hela världen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kim af Trägårdh sa...

För inte så länge sedan läste jag en fantastisk bok!! How to exterminate stupidity heter den. Den påpekar den officiella pessimismens logiska självmotsägelser, räknar upp moderna upptäckter, och bevisar faktiskt att det finns hopp, både om att bli smart och stoppa miljöförstöringen, och om att programmera om sin egen kropp för att anpassa sig till den miljöförstöring som ändå skett innan den stoppas. Det är helt enkelt en sådan jättebra vetenskaplig optimistisk bok som kan få folk att omedelbart sluta försöka ta livet av sig och istället glatt börja fira de vetenskapliga framstegen! Dessutom kostar den bara 149 kronor att beställa från http://litenupplaga.se/1198 och enligt rykten på Pure science Wiki kommer den att säljas ännu billigare på Bokmässan i Göteborg 26 till 29 September, där det dessutom sägs gå att få boken signerad av författaren efter hans tal 14.15 till 14.25 på lördag 28 september!