torsdag, augusti 27, 2015

Delhis vackraste händer - Mikael Bergstrand

"När Göran Borg inte surfar på en blogg för fotbollsnördar tänker han på sin exfru Mia. Karriären har gått i stå, hårfästet klättrar målmedvetet uppåt och byxlinningen spänner över magen. Sina vuxna barn träffar han bara sporadiskt och nu lär det dröja ett tag till, eftersom de ska på semester till Thailand med sin mamma och hennes nye, välbärgade man. När ett tröstlöst vinterregn vräker ner över Malmö och Göran Borg är på väg till det enahanda jobbet på informationsföretaget undrar han om livet kan bli så mycket tristare. Det kan det.

Han kan till exempel få sparken, luras iväg på en charterresa till Indien, drabbas av galopperande turistdiarré och lämnas ensam att dö på ett sjabbigt hotellrum i Jaipur.
Men så knackar det på dörren och in stiger Yogendra Singh Thakur, Yogi kallad. En indisk textilexportör i sina allra bästa och mest underbara år, om han får uttrycka det själv. Yogi tar med Göran på en yttre och inre resa till Indiens myllrande huvudstad New Delhi."

Det här är en väldigt varm bok som beskriver hur livet tar märkliga vägar och hur lite man vet åt vilket håll det kommer gå.
Bergstrand skriver målande om dofter, smaker och syn- och hörselintryck från Indien. Det är svårt att inte vara med i den miljön som det utspelas i.
Storyn är varm, med mycket humor. En del bitterhet, som blir väldigt roligt finns också med.
Det här är den första boken om Göran Borg och hans Indienäventyr. I dagsläget finns det ytterligare två böcker, som definitivt kommer att läsas.

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Mikael Bergstrand
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 378
Utgivningsår: 2012-08-03
ISBN: 9789113038025

Inga kommentarer: