lördag, augusti 01, 2015

På grund av Leon - Jenny Leeb

"En gång i tiden var Maja och Angelica bästisar. Leon och Maja var ett par, och de tre vännerna var oskiljaktiga. Men så åker Maja till USA för att gå en språkkurs och det är då allting går sönder. Något händer därhemma, något ingen av dem kan ändra på i efterhand. Något som gör att Maja väljer att stanna kvar i Los Angeles. Sex år senare, när Leon hastigt dör återvänder Maja hem till Stockholm. De två forna vännerna möts på begravningen. Frågan är om vänskapen någonsin kan bli vad den en gång var. De har båda förändrats, Angelica är snart färdig läkare, Maja å andra sidan har inte riktigt följt någon rät linje i livet. Hon har författardrömmar men jobbar som servitris för att få ihop till hyran. Att träffas igen skakar om deras respektive värld. Charmiga Maja och duktiga Angelica - kanske skulle de tjäna på att ge varandra en ny chans? Men det är inte alltid lätt att se vad vänskap kan vara värd när rivalitet och svartsjuka står i vägen."

En bok om kärlek och vänskap och när dessa förstör för varandra. Man får följa de tre vännerna både i dåtid och mest i nutid, när kärleken är borta och vänskapen inte är vad den har varit.
En lättläst bok som är perfekt att läsa en regnig semesterdag, eller en solig dag på stranden. Språket i boken är enkelt, vilket det ska vara i den här typen av böcker. 
Chick lit när den är som bäst!


Betyg:
3 av 5


Bokfakta: 
Författare: Jenny Leeb
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor:  315
Utgivningsår: 2009-12-16
ISBN: 9789186369033

Inga kommentarer: