onsdag, oktober 07, 2015

Delhis vackraste händer - Mikael Bergstrand

"När Göran Borg inte surfar på en blogg för fotbollsnördar tänker han på sin exfru Mia. Karriären har gått i stå, hårfästet klättrar målmedvetet uppåt och byxlinningen spänner över magen. Sina vuxna barn träffar han bara sporadiskt och nu lär det dröja ett tag till, eftersom de ska på semester till Thailand med sin mamma och hennes nye, välbärgade man. När ett tröstlöst vinterregn vräker ner över Malmö och Göran Borg är på väg till det enahanda jobbet på informationsföretaget undrar han om livet kan bli så mycket tristare. Det kan det.

Han kan till exempel få sparken, luras iväg på en charterresa till Indien, drabbas av galopperande turistdiarré och lämnas ensam att dö på ett sjabbigt hotellrum i Jaipur.
Men så knackar det på dörren och in stiger Yogendra Singh Thakur, Yogi kallad. En indisk textilexportör i sina allra bästa och mest underbara år, om han får uttrycka det själv. Yogi tar med Göran på en yttre och inre resa till Indiens myllrande huvudstad New Delhi."

Den här boken valde jag för titeln och omslaget. Den låg i mina "att-läsa-högar" ett bra tag och till slut hade jag hört så mycket positivt om boken, så det gick inte att hålla den borta från sig längre. 
Boken är rolig, inte på ett fånigt, utan på ett finurligt och underfundigt sätt, och varm i sina beskrivningar om kärlek och vänskap. Påminner lite om "hundraåringen" och Karin Brunk Holmqvists karaktärer, lite egna personer med galna/märkliga upptåg.
Jag gillar boken väldigt mycket, och ser fram emot att få fortsätta läsa nästkommande två böcker också.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Mikael Bergstrand
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 378
Utgivningsår: 2012-08-03
ISBN: 9789113038025

Inga kommentarer: