onsdag, oktober 07, 2015

Morsning och goodbye - Magnus Härenstam & Petter Karlsson

"MAGNUS HÄRENSTAM var kanske mest känd som ena halvan av Magnus och Brasse och som en tredjedel av "Fem myror är fler än fyra elefanter", men hans karriär omfattade också samarbeten med större delen av den svenska humor- och underhållningseliten under 1970- och 1980-talen. Han medverkade i filmer av Lasse Hallström och Bo Widerberg och i komediklassiker som Sällskapsresan och Göta kanal, och ledde under nästan femton år frågesporten "Jeopardy!" i TV4.

Här berättar han för första gången allt om sin långa karriär och sitt festglada liv, men också om den kärlekslösa uppväxten, om den utomäktenskapliga dottern, om saknaden efter bortgångna familjemedlemmar och kolleger samt om den egna cancersjukdomen. I boken skildras även det sista mötet med hans gamle vapendragare Brasse Brännström sommaren 2014."

Magnus Härenstam har funnits med i mitt liv, under just hela mitt liv, och jag har alltid hållit av honom. Hans bortgång var väldigt sorglig, och jag kunde inte låta bli att läsa boken. 
I boken får man träffa en mer privat Magnus. Man får följa honom under hans strikta uppväxt, under hans båda äktenskap, och även turerna kring den dotter som blev resultatet av en affär.
Jag förvånas lite över de ständiga detaljerna kring personers titlar, framgångar, rikedomar och annat "krafs". Det känns lite som att Magnus gillade att frottera sig med personer som var rika och välbärgade.
Bortsett från det får man möta en mycket mänsklig man som erkände sina brister och (till slut) tog ansvar för dem!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Magnus Härenstam, Petter Karlsson
Förlag: Forum
Antal sidor: 442 
Utgivningsår: 2015-05-13

ISBN: 9789137143330

Inga kommentarer: