onsdag, januari 20, 2016

Blot - Håkan Östlundh


"En ambulanshelikopter flyger över Östersjön med kriminalpolisen Fredrik Broman. Han har en svår skallskada och ingen vet om han kommer att klara sig. Tre veckor tidigare har två människor hittats mördade på en gård i Levide. En kvinna, dödad med ett enda hugg. En man, massakrerad till oigenkännlighet. När de hittas på den blodiga stavparketten i det exklusiva vardagsrummet har de redan varit döda i två dagar.

Huset ägare, Arvid Traneus, har nyligen kommit hem efter flera år som storföretagskonsult i Japan. Polisen utgår först från att Arvid är den slaktade mannen. Kvinnan vid hans sida har ju identifierats som frun i huset.
Men när det visar sig att den döde mannen inte är Arvid utan hans kusin, tar utredning en ny vändning. Och de misstänkta tycks försvinna spårlöst."

Det här är mitt första möte med Håkan Östlundh, och det är kanske lite dumt att hoppa in i en romanserie, då det här är den 4:e boken i serien. Nu är ju böckerna fristående så man ska kunna hoppa in var som helst och läsa.
Boken är ganska seg i början, det tog ett tag att komma in i den, men när man har gjort det blir det ganska snabbt spännande. Det finns såklart mördare med i bilden, och det dröjer länge innan man får veta vem det är. Det spretar åt olika håll för att hålla läsaren på halster så länge som möjligt.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Håkan Östlundh
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2012-01-06
ISBN: 9789175030593

Inga kommentarer: