onsdag, januari 20, 2016

Gräspojken - Christer Lundberg


"Gräspojken är en fiktiv uppväxtskildring som tar sin början i mitten av 1980-talet. Huvudpersonen, Kalle, är en tolvårig pojke med en tonårings sexdrift. Han bor i Göteborg tillsammans med sin lillebror Björn, pappa Tomas som dricker för mycket och mamma Bodil som helst av allt vill vara någon annanstans än med familjen.

En dag upptäcker Kalle en främmande ljusgrön stjälk bredvid monsteran i fönstret. Ett frö från nymfparakiten Aslans matskål har hamnat i blomkrukan. Efter viss efterforskning upptäcker han att plantan är av sorten Cannabis Sativa. Kalle förstår att det finns mer i livet än sex och, inspirerad av tv-serien Miami Vice, bestämmer han sig för att börja odla marijuana.

Flickvän, pånyttfödd morsa och knarkkung. Kalle upptäcker snart att rollen som Majornas 12-årige Tony Montana inte är helt oproblematisk. Smutsiga pengar har en tendens att locka till sig uppmärksamhet från fel sorts människor ..."

Det här är en helt skruvad berättelse om att växa upp och hamna helt galet tidigt. Det är svårt att lägga ifrån sig boken när man väl har börjat läsa den. Den går snabbt att läsa, just för att man vill veta vad mer för galenskaper som kommer att hända. Det är svårt att inte likna boken skruvade handling med handlingen i "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson.

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Christer Lundberg
Förlag: Telegram Bokförlag
Antal sidor: 369
Utgivningsår: 2012-09-05
ISBN: 9789174230512

Inga kommentarer: