fredag, april 15, 2016

Skadad: den sanna berättelsen om ett bortglömt barn - Cathy Glass

"En djupt rörande berättelse om hur en fosterförälders stora tålamod och kärlek fann nyckeln till en liten flickas mörkaste och mest smärtsamma hemligheter.

Cathy Glass hade varit fostermamma till femtio barn under loppet av tjugo år när hon välkomnade åttaåriga Jodie till sitt hem. Inget tidigare barn hade varit så trassligt som Jodie, vars våldsamma och aggressiva sätt skrämt iväg fem fosterfamiljer på fyra månader.

När Cathy tog emot Jodie visste hon inte vad som låg bakom Jodies chockerande beteende. Hon skär sig själv, slåss och gömmer sig bakom flera olika personligheter som hon har gett olika namn. Allt eftersom Cathy kommer Jodie närmre lär sig den lilla flickan att hon kan lita på Cathy och anförtro sin fruktansvärda historia till henne."

Det här är en skrämmande berättelse om ett barn som utsatts för många övergrepp och slutat tro på att vuxna kan finnas som stöd i hennes liv.
Berättelsen om upplevelsen är hemsk, och tidvis är det riktigt smärtsamt att lyssna på. Ingen ska behöva gå igenom det som Jodie har gått igenom.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Cathy Glass
Förlag:
Norstedts
Uppläsare: Angela Kovacs
Utgivningsår: 2010-10-21
ISBN: 9789173135887

Inga kommentarer: