tisdag, november 27, 2007

Anetts värld - Morten Brask


"Välkommen till Anetts värld, lyxprostitutionens och eskortflickornas värld. En cynisk, benhård bransch med svåra val och särpräglade vänskaper.

Under några månader bar Anett med sig en bandspelare där hon läste in allt som hände under dagarna. Här är resultatet: en öppenhjärtig och osentimental dagbok.

Där möter vi Anett som på ytan är en attraktiv tjej med gröna ögon och sensuell mun. Men vi kommer snabbt under ytan på denna ovanliga kvinna: Anett är varken "den lyckliga horan" eller ett typiskt "offer". Hon är en unik människa som gjort ett medvetet, annorlunda val som för alltid ska prägla hennes liv.

Välkommen också att möta Anetts kunder. De kända politikerna, artisterna, programledarna, och alldeles vanliga män - och kvinnor. Men här finns också mer udda existenser. I Anetts värld kan man förvänta sig vad som helst. Den omfattar en verklighet som för många kan kännas både främmande och skrämmande, men också kittlande och spännande."

Det här är en historia om en glädjeflicka, en historia som beskriver en glädjeflickas vardag.
Boken handlar om Anett, eller Blondanett som är hennes "arbetsnamn". Boken är författad av henne själv, och jag kan inte låta bli att le åt henne ibland.
Anett verkar vara en stabil person med båda fötterna på jorden. Hon jobbar/jobbade inte på bordell för att hon tvingades, utan för att hon helt enkelt ville och trivdes med det.
Hon drar sig inte för att berätta vad hon jobbar med, men såras såklart av hur fördömande andra människor har en tendens att vara.

Boken handlar inte om drogmissbruk, hallickar och övergrepp som barn. För en gångs skull är det en ganska ljus och positiv bok om en kvinna som är "glädjeflicka" på heltid.
Boken är härligt skriven och man får inte vara pryd när man läser den, eftersom det finns sidor med detaljerade beskrivningar av vad hon gör på jobbet.

Betyg:
4
av 5

Bokfakta:
Författare:
Morten Brask
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 128
Utgivningsår: 2007-11
ISBN: 9789172320956
Skicka en kommentar