måndag, september 25, 2006

Smärtbäraren - Åsa Nilsonne"Smärtbäraren är berättelsen om en ung kvinna, Ada Zack, som har förmågan att gå in i andra kvinnors kroppar och ta över deras problem: övervikt, värk, trauman. Allt kan hon ställa till rätta igen och därefter lämnar hon kroppen i perfekt skick.
Redan som liten flicka upptäckte Ada sin förmåga. Då var det för att hjälpa sin tvillingsyster – nu har hon det som ett synnerligen inkomstbringande yrke hos en plastikkirurg.
Allt har hitintills fungerat utan problem och hon har kunnat kontrollera de kroppar hon arbetar med, men den senaste klienten, en medelålders kvinna, börjar plötsligt bete sig underligt. Efter att ha sökt hjälp för problem med övervikt börjar hon skräckslagen att vakna på nätterna och verkar jagad av någon. Vem är det som jagar henne och för vad?
Ada dras allt mer in i ett farligt spel som hon inte kan bemästra och som leder henne allt djupare in i det okända."

Den här boken är en av de mer udda böcker jag har läst. Udda, men väldigt intressant, speciellt som jag kan relatera boken till mina pågående psykologistudier.
Det var svårt att komma in i boken, att få något grepp om den. Jag tror inte jag fick det förren 5 sidor före slutet egentligen. Ändå satte sig boken kvar, och den väckte helt klart intressanta och relevanta frågeställningar.
Betyg: 3 av 5

Bokfakta:
Författare: Åsa Nilsonne
Antal sidor: 155
Förlag: MånPocket
ISBN: 9176439607
Utgivningsdatum: 2002-10

1 kommentar:

enAnnan sa...

Låter onekligenintressant.
udda och märklig.
Tål att funderas på.

Själv hoppas jag få hem tre av Mari Jungstedts deckare med posten idag. Ska bli kul att ge sig på, bara jag avslutat de två jag håller på med så...Har du läst något från henne?