tisdag, oktober 24, 2006

Mäklarna del 1-6

"Kaj (Kjell Bergqvist) är en riktig slashas. Han ljuger, bedrar och lyckas över huvud taget inte med så mycket i sitt liv. Som tur är har han en fast anställning som fastighetsmäklare och en fru som i värsta fall kan försörja honom. En dag tar allt detta slut. Han får kicken från jobbet och blir efter ett sista sexuellt snedsteg utkastad hemifrån av sin fru Maggan (Lotta Tejle).

Hemlös och desperat söker han upp sin gamle mentor Gunnar (Rolf Skoglund) som lovar att hjälpa honom, mot en gentjänst. Kaj måste lova att hjälpa Gunnars dotter Vilma (Cecilia Frode) att bli en framgångsrik mäklare. Om han lyckas får han hälften av firman. Efter detta löfte dör Gunnar och Kaj har inget annat val än att skrida till verket.

Kaj och Vilma utgör minst sagt ett udda par i mäklarbranschen och vi får följa deras försök att både lyckas med affärerna samt komma underfund med sin minst sagt trassliga tillvaro. Utmed vägens gång tar sig deras stapplande steg på mäklarmarknaden dråpliga uttryck."

Jag har inte sett serien medan den gått på TV, men blev sugen på att se den och köpte därför den här!
Jag måste säga att jag blev riktigt såld på serien. Det är mycket svart humor i den och Cecilia Frode gör en lysande roll som den lite mindre smarta mäklaren Vilma.
Jag kommer definitivt att fortsätta titta på serien nu, och även köpa nästa del av serien som kommer på DVD den 25 oktober.
Betyg: 4 av 5

Filmfakta:
Regi: Marcus Olsson, Jesper Andersson
Skådespelare: Kjell Bergqvist, Cecilia Frode, Rolf Skoglund m fl.
Genre: Komedi
Åldersgräns: Barntillåten
Releasedatum: 2006-10-11
Speltid: 180 min

1 kommentar:

enAnnan sa...

Jag har inte heller sett denna på teve - men den verkar ju båda gott. Jag som älskar ironi. :)
Sedan kan Kjelle vara riktigt bra.
Han är väl ironi personifierad.

Tack, igen, för kloka ord..

Kramar