tisdag, oktober 17, 2006

Monstret i skåpet - Viveca Lärn"Mimmi är nästan sex år. Hon har varken hund eller lillebror, men hon har en dagbok. I den skriver hon hemligheter och viktiga saker, orättvisa grejer och allt som händer på lekis. Där finns det något väldigt ovanligt: monster. Ett som är skärt och luddigt och bor inne på frökens kontor. Det är bara Mimmi och Anders som vet att Monstret finns."

Paulina tyckte den här boken var ganska bra. Simone ville inte lyssna så mycket på den, ville hellre att pappa läste någon annan bok för henne. Jag tror att hon blev lite nervös eftersom den heter "MONSTRET i skåpet". Är man 4 år och inne i en väldigt känslig period av sitt liv kan ett ord som MONSTER avskräcka ganska mycket.
Jag tyckte boken hade viss charm, även om jag inte gillade dagboksformen riktigt på en bok på så här "låg" nivå (alltså avsedd för låg ålder). Jag kommer ändå köpa fler av Mimmiböckerna av Viveca Lärn eftersom Paulina gillade boken, och det är ju det som är det viktiga.
Betyg: 3 av 5

Bokfakta:
Författare: Viveca Lärn
Förlag: R&S
Antal sidor: 107
Genre: Barnböcker
ISBN: 9129662648
Utgivningsår: 2005 (4:e upplagan)

1 kommentar:

enAnnan sa...

Både jag och Abbe gillar Viveca. Hon har skrivit hans favoritböcker om "Ludde" och alla hans fotbollsäventyr. Därefter kommer Sune-böckerna såklart. :)

Jag gillar serien om Saltön. :)

Kramar