tisdag, september 22, 2009

Passageraren - Steffen Jacobsen

"Under rytande storm kämpar besättningen på kappseglingsbåten Nadir förtvivlat för sina liv medan våg efter våg sköljer över dem. De befinner sig strax söder om Svalbard, ett område vida känt för sitt oberäkneliga väder.

När havet blivit lugnt igen har båten försvunnit i djupet och kvinnan ombord mist livet. De två männen - Jacob Nelle­mann och Axel Nobel - har mirakulöst nog överlevt och lyckats ta sig i land på den närliggande Björnön.

Drygt ett år senare ger sig Jacob Nellemann en tidig morgon ut på jakt vid vännens slott på Själland. Han får snart korn på några rådjur på en äng. Samtidigt gör sig en mördare beredd. Det enda Nellemann hinner uppfatta är en rörelse mellan trädstammarna. Hans kropp hittas några timmar senare i det höga gräset.

Fallet hamnar på kommissarie Robin Hansens bord. Denne rutinerade men djupt ärrade polis är den bäste inom kåren och han arbetar med egensinniga metoder. Han får snart sina teorier bekräftade. Det rör sig inte om någon jaktolycka som man först misstänkt, snarare har händelsen en koppling till den ödesdigra seglatsen i Norra ishavet. För det finns en person som fortfarande inte har glömt - och inte heller förlåtit."

Den här boken fick jag som recensionsexemplar från Piratförlaget för flera månader sedan, men jag har försökt läsa den flera gånger, utan att riktigt lyckas.
Jag har läst flera recensioner om boken, där läsaren varit väldigt positiv till den. Tyvärr kan jag inte sälla mig till den skaran. Jag hade otroligt svårt att komma in i boken (gjorde väl aldrig det riktigt) och tyckte inte att den var så bra såklart.


Betyg:
2 av 5

Bokfakta:
Författare: Steffen Jacobsen
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 357
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789164202826

Inga kommentarer: