tisdag, september 22, 2009

Wallander - Tjuven

"En våg av villainbrott härjar i Ystad. En grupp grannar i det drabbade området beslutar att ta saken i egna händer och startar ett medborgargarde som ska vakta gatorna på nätterna. Under en nattvandring får de syn på en misstänkt person och misshandlar honom svårt.Dagen efter är mannen och hans bil borta. Polisen får in en anmälan från en förtvivlad polsk kvinna som berättar att hennes man är försvunnen. Fallet prioriteras lågt, men Wallander bestämmer sig för att gräva djupare, och ser snart en möjlig lösning då spåren leder till en sammansvetsad skara av villagrannar. Den försvunne mannens kropp är ännu spårlöst försvunnen, men i hans telefon hittar Wallander fasansfulla bilder av en död kvinna."

Det här är den bästa filmen, så här långt i den här omgången av nya Wallanderfilmer.
Mycket bra spelat med fördomar som det sammansvetsade granngänget bär på!
Filmen blir aldrig jättespännande egentligen, har svårt att tycka att filmer, som de här, är spännande. De är istället ofta ganska förutsägbara, men trots det gillar jag att se dem.

Betyg:
4 av 5

Filmfakta:
Skådespelare: Krister Henriksson, Lena Endre, Nina Zanjani, Mats Bergman, Sverrir Gudnasson, Douglas Johansson, Fredrik Gunnarsson m.fl
Releasedatum: 2009-08-19
Speltid: 87 min
Åldersgräns: 15 år

1 kommentar:

Amoroso sa...

Wallander är ju underbar!! Vi håller på att se Johan Falks filmer nu, missa inte dem! Så spännande att pulsen ligger på max i stort sätt hela tiden. Kanske inte så bra för dig som är gravid förstås :-)