måndag, november 09, 2009

Den trettonde historien - Diane Setterfield


"Den tillbakadragna Margaret Lea arbetar i sin fars antikvariat när hon en dag får ett brev från den bästsäljande författarinnan Vida Winter. Margaret vet inte mycket mer än alla andra om den gäckande personligheten när hon andäktigt läser brevet. 56 romaner på lika många år, fler böcker sålda än bibeln, 19 filmer baserade på hennes romaner - men vid varje intervjutillfälle har författarinnan diktat upp historier om sitt liv och sin bakgrund. Nu, om man kan tro brevet, vill Vida Winter berätta sanningen om sig själv. Detta är i sig märkligt nog, men ännu märkligare är: hur kommer det sig att hon vill berätta den för Margaret?Nervös och mycket nyfiken reser Margaret till Yorkshire för att möta den åldrade författaren och höra hennes berättelse om den vackra familjen Angelfield, den viljestarka Isabelle och hennes vilda, rödhåriga tvillingar, Adeline och Emmeline. Biografens uppgift är dock att skildra fakta och på något sätt litar Margaret inte helt på Vida och den snåriga resan mot sanningen avslöjar mörka familjehemligheter."

Den här boken fick jag av min hemliga bokvän i Pocket & Prassel 3.0. En bok som min bokvän själv tyckt mycket om. Hon hoppades att jag också skulle gilla den, trots att den inte tillhörde min favoritgenre. Visst gillade jag den här. Jag tyckte den var väldigt varm och härlig, med ett bra språk. Precis den typ av bok jag vill läsa när det är så här höstruskigt som det är nu.
Handlingen är ganska lågmäld till en början, men kommer snabbt igång och blir ganska oväntad och gör att man får lite svårt att sluta läsa eftersom man vill veta vad som händer.
När boken var slut kändes det lite tomt, för jag har ju hållt på med boken ett tag (min trötthet har gjort att jag inte orkat läsa så mycket den senaste tiden), och nu slutade ju min bekantskap med alla karaktärerna i boken!
En bok jag varmt kan rekommendera till alla andra!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare:
Diane Setterfield
Förlag: Albert Bonnier förlag
Utgivningsår: 2007
Antal sidor: 440
ISBN: 9789100118600

Inga kommentarer: