torsdag, november 26, 2009

Mer info inför Julklappspåsen

* Vilken genre håller du dig helst till då du läser?
~Deckare, biografier, kåserier och även böcker med hög mysfaktor (som t ex Livets aviga och räta , eller La Stella-serien av Swedenmark och Wennström).

* Favoritförfattare? (Har du alla titlar eller har du läst alla titlar; alltså, är det idé att skicka något av just den författaren..?)
~Har egentligen inga favoritförfattare, även om jag tydligen dras mest till kvinnliga, svenska deckarförfattare. Mari Jungstedts böcker har jag läst alla av, Anna Jansson försöker jag beta av alla böcker av (har inte läst alla om Maria Wern, dock), Inger Jalakas har jag också läst alla av.

* Läser du på andra språk än svenska? Vilka?
~Föredrar att läsa på svenska.

* Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall?
~Ja, det gör jag. I mp3-format helst.

* Samlar du på böcker av någon särskild författare?
~Samlar inte på böcker alls. Jag ger alltid bort mina böcker när jag har läst dem.

* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var?
~Japp, det finns här i bloggen (länk till höger). Böcker jag läst under ett par års tid, och böcker som finns (olästa) i min bokhylla (den listan är dock inte så uppdaterat så tillvida att nya böcker inte skrivits dit, men det rör sig inte om så hemskt många böcker).

* Vad är du ute efter, då du läser? (Bildning, äventyr, romantik, hjärngymnastik, nya erfarenheter..? Försök att berätta!)
~En verklighetsflykt av något slag. Det kan handla om att få besöka en värld som är helt olik min egna, men likaväl kan det handla om att slippa känna sig ensam i sin egen situation och få "besöka" en värld som är väldigt lik min egna.

* Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken?
~Ranelid och Guillou är inga favoriter precis. Fantasy och historiska dramer är heller inte riktigt vad jag vill läsa, MEN jag är alltid öppen för nya böcker. Har du läst en bok som du tycker är väldigt bra, överraska mig. Kanske visar det sig att jag gillar den också!

* Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken?
~Nej, jag tror inte det.

* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få?
~Inte som jag kan komma på.

2 kommentarer:

Din hemliga bokvän sa...

Hej!

Nu fick jag något att klura på! Det här ska bli roligt! En postpåse Large är inhandlad och ligger och väntar på att fyllas med innehåll som förhoppningsvis ska passa dig...

Prince of Persia sa...

Annat tips än böcker är filmfigurer ,,fanns en hel del på www.filmochting.se

Prince of Persia :)