måndag, november 30, 2009

Min son har ett sexliv och jag läser Rödluvan för mamma - Renate Dorrestein

"Heleen älskar sin man. Hon älskar sina barn. Hon älskar sitt arbete i handelsträdgården. Hon är ganska nöjd med sitt liv, i alla fall i stort sett. Så får hennes åldrade mamma en stroke och kan inte längre klara sig själv. Heleen, som aldrig har haft någon bra relation med sin egensinniga mamma, måste nu på något sätt ta hand om henne. Samtidigt börjar en mängd problem växa Heleen över huvudet. Tänk om hennes man lämnar henne nu när hon kommit i klimakteriet och inte längre har lust med sex? Och hennes 17-årige son - som sitter på en sandstrand i Australien och tror han är vuxen nog att ha sex? Eller hennes dotter som inte förstår sitt eget bästa utan förälskar sig i totalt fel man? Och den där sköldpaddan, som är hennes mors ögonsten och som nu också fallit på Heleens lott att sköta, har den verkligen gått i vinteride? Eller kan det vara så illa att den är ... död?"

Det här är en väldigt varm och charmig bok om hur det är att ta hand om någon äldre som drabbats av stroke till exempel och som har svårigheter att ta hand om sig själv och att kommunicera med omgivningen.
Boken beskriver både dråpliga händelser som praktiska tankar kring hur man ska göra med förälderns boende, kläder och mediciner till exempel.
Storyn känns som om den skulle kunna vara självupplevd av författarinnan, men jag tror att den är helt fiktiv. Den är mycket bra beskriven och med mycket känslor i!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare:
Renate Dorrestein
Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 240
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789146216100

Inga kommentarer: