lördag, november 06, 2010

Hjälp, vem är jag? - Caroline af Ugglas


"Vi får följa med i Carolines och UKON:s lika insiktsfulla som tidvis dråpliga berättelse och bekännelse från en person mitt i ett liv fullt av körsång, hästar, knasiga upptåg, lidande och lidelse."

Det här är en ny och annorlunda bok eftersom den bygger på transkriberade terapisamtal mellan Caroline af Ugglas och terapeuten Ulf Karl Olof Nilsson (UKON).
Anledningen till att jag började läsa boken är för att jag själv är beteendevetare och tyckte att det skulle vara väldigt intressant att följa terapisessioner.
Caroline af Ugglas bjuder verkligen på sig själv i boken och man får en ganska rejäl inblick i vem hon är som person. Hon är sann och utelämnande, men det betyder inte att det blir några snyfthistorier. Den som vill ha det får läsa en annan bok. Här ser man att Caroline har accepterat det som hänt, och gått vidare, en eller flera erfarenheter rikare. UKON verkar vara en mycket bra terapeut som hjälper Caroline att dra fram intressanta historier som ska behandlas i de olika sessionerna de har.
En klart läsvärd bok om du antingen är intresserad av beteendevetenskap/psykologi eller Caroline af Ugglas.
(boken är ett recensionsexemplar från förlaget)

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Caroline af Ugglas och UKON
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 303
Utgivningsår: 2010-09-13
ISBN: 9789164203090

3 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Det verkade vara många som var intresserade av den på bokmässan. Får se kanske läser den!

Anonym sa...

Vi lyssnade på henne på bokmässan, jag och min syster.Hon verka himla sympatisk tycker jag.
Mia

Johan Åström sa...

Hej Ango :)
Skulle du vara intresserad av en chans att få två trisslotter? Jag arbetar med en sajt som vill öka kunskap om säkerhet på nätet och hur man skyddar sin integritet online, vilket är nödvändig kunskap nuförtiden. För att veta hur du får lotten, gå in på http://www.mjukvara.se/blogg/gratis-lott/ och gå gärna igenom resten av hemsidan :)
Tack på förhand.
Vi hörs,
Johan.