onsdag, november 17, 2010

Award och utmaning


Jag har fått en award, två gånger. Det lät lagom kryptiskt men så är det. Awarden Cherry on Top Award har jag fått både från Boklusen och Carola med Barnboksbloggen. Ett jättestort tack till er båda! Jag blev verkligen jätteglad över att få denna award!
Som vanligt med en award följer :
Reglerna:

1.Tacka den du har mottagit prisen ifrån.
2.Kopiera prismärket till din blogg.
3.Berätta vilka 3 författare du räknar bland dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.
4.Skicka awarden vidare till 5 mottagare som du tycker förtjänar den.
Mina svar på favoritförfattare... Det är verkligen jättesvårt för jag brukar säga att jag inte har några favoritförfattare. Nåja, ett försök ska ges såklart:

1. Karin Brunk Holmqvist skriver underfundiga och väldigt roliga böcker, mest om äldre och väldigt udda människor. Böckerna är fyllda av humor och värme. Favoriten är nog Rapsbaggarna.
2. Carin Gerhardsen skriver otroligt starka skildringar, inte sällan om grova våldsbrott. Inte sällan är barn inblandade. Hennes böcker ingår i en serie som kallas Hammarbyserien. Favoriten där är Mamma, pappa, barn
3. Lotta Thell har skrivit en serie böcker om Eva. Böckerna är fiktiva, men Eva är ändå en person som ska påminna mycket om Lotta själv och hennes liv som missbrukare. Jag har läst böckerna i snabbt tempo eftersom de är skrivna på ett bra sätt. Ämnet är tungt och jobbigt, men böckerna blir aldrig tunga och jobbiga. Favoriten av Thell är bl a Bortom ljus och mörker.

Märkte ni? Det var tre kvinnliga författare och alla var svenskor. Det är fortfarande "såna" jag läser mest av!
Awarden ska skickas vidare till fem personer jag tycker förjänar awarden. Jag har inte tid att skicka den specifikt vidare (det är skittråkigt, jag vet), utan jag ger den till alla som älskar att läsa böcker!

Så har jag blivit utmanad också. Utmaningen kommer från Kerstins krumelurer.

4 saker jag gjort idag:
- Jobbat
- Handlat
- Försökt hitta ett nytt hem till en katt
- Bloggat


4 saker jag ser på tv:
- Dr House
- Idol
- Det okända
- Medium

4 saker jag längtar efter:
- Lugn och ro
- Jul
- Fler gäster på vårt café
- Mindre smärta i mitt högra långfinger

Även här är jag jättetråkig och skickar vidare till alla som vill ta sig an utmaningen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

De två första är på min topplista av favoritförfattare med..
Grattis till awarden
MiaE

Boktokig Eva Boström sa...

Grattis!!!

Massolit förlag sa...

Erbjudande från Massolit förlag

Hej!

Jag som skriver till dig heter Malin och arbetar på Massolit Förlag.
Jag har kikat runt på din blogg och tyckte den var väldigt intressant… därför mailar jag dig.

Massolit Förlag är ett relativt nystartat förlag och vi jobbar mycket aktivt med att lansera nya författare, samt i det arbetet med sociala medier.
I vårt ”stall” finns från Sverige Stefan Tegenfalk och Johannes Källström. Båda har fått utmärkta recensioner tidigare och är aktuella med nya böcker i höst.
Stefan skriver traditionell kriminallitteratur medan Johannes lutar mer åt thriller/skräck.

I vinter kommer vi ut med Fay Weldons biografi samt återutgivning av en Hondjävuls liv och lustar. Strax efter det kommer Ian Samson som i England är ett ”hett” kort på mysdeckar himlen.

Massolit jobbar som sagt aktivt med olika medier och just runt bokbloggande vill vi bränna extra krut. Min fråga till dig är om jag får skicka läsex utan kostnad för påseende. Du är inte tvingad att skriva något, det står dig fritt, men om du vill plita ned några ord på bloggen, ris eller ros, båda är välkommet, blir vi hemskt glada!

Kanske är det så att du inte alls läser någon typ av de böcker vi jobbar med just nu – glöm detta email då! I dags läget erbjuder vi alltså Stefans Nirvana och Johannes Offerrit.
Om det känns spännande – maila över din postadress.

Tack för att du tog dig tid att läsa mitt email!

Vänliga hälsningar


Malin S
Massolit förlag AB
forlaget@massolit.se