måndag, februari 14, 2011

Från vaggan till deadline - Robert Gustafsson


"På scen har vi sett honom som Ernst-Hugo Järegård, Tony Rickardsson och Carl Bildt. I tv som Weiron i ottan och Greger - den homosexuelle brandkårschefen.

Privat har Sveriges roligaste man däremot alltid hållt en låg profil. Men inte den här gången.

I Från vaggan till deadline berättar Robert Gustafsson hela sin historia. Han delar med sig av anekdoter från den översexuella barndomen, berättar om ungdomskriminaliteten och bjuder på ett världsrekord. Vi följer hans första stapplande steg på scen och får höra hur han bokstavligt talat tog död på den gamla svenska humoreliten. Han bjuder också på inblickar bakom kulisserna i Killinggänget.

Det är en historia om dödsångest, relationsproblem och om hur en bild på ett koarsle blev en vändpunkt i hans liv. Här finns tempo och eftertanke, dråpliga lägen och djup tragik. Kort sagt, en berättelse om livet med Robert Gustafsson som motor - en ovanligt kraftfull motor."

Det här är en bok som är intressant på ett speciellt vis. Jag har alltid tyckt att Robert Gustafsson verkat vara en riktig hyvens person och som verkar lite helylle sådär... Mina illusioner sprack rejält när jag läste den här boken. Otrohet, kontrollbehov långt utöver det normala och missbruk hade jag verkligen inte bakat in i mitt "Robert Gustafsson-koncept". Han är med andra ord en helt vanlig person, en person som får för mycket att göra och som har lite problem med att bara vara!
I boken berättar han bakgrunden till vissa sketcher, filmer och teatrar som han varit med om, och det är intressant att få ta del av dessa tankar och funderingar kring varför vissa uppsättningar blev som de blev t ex.
Gillar du också Robert Gustafsson, så rekommenderar jag verkligen boken.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Robert Gustafsson
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 357
Utgivningsår: 2010-09
ISBN: 9789100124175

1 kommentar:

Susanne sa...

Kan bara instämma! Mycket läsvärd :)